Блог

Блог

Котиган (coatigan) – едно ново понятие в света на модата, което придобива все по-голяма популярност. Думата е наложена от западните производители на дрехи и произлиза от английските coat (палто) и cardigan (жилетка). И действително, котиганът е хибрид между леко палто и жилетка, един изключително удобен и желан елемент в съвременния дамски гардероб.

По своята дължина и плътност котиганът наподобява палто, но в същото време запазва лекотата на жилетката. Котиганът е толкова функционален и предпочитан, че вече присъства в портфолиото на повечето модни марки. IVKO не прави изключение и през последните години неизменно го включва както в зимните, така и в летните си колекции.

Освен, че котиганът е чудесно решение за преходните сезони, той предоставя  и много възможности за интересни многопластови визии. Според съвременните модни тенденции наслояването не означава риза върху тениска, жилетка върху рокля и други, познати от години модели. Днес наслояването е например пуловер върху друг пуловер, две ризи едновременно, дънково яке под кожено яке или палто и множество други варианти, които са едновременно модерни и в същото време осигуряват комфорт и защита при лошо време.

Котиганът се вписва чудесно в тези модни тенденции, като дава простор за творчество и въображение: може да се носи с пуловери, блузи, ризи, тениски и топове, а върху него можете да облечете палто или пухенка с подходяща дължина.

Можете да го носите с дънки или клин и блузка, за небрежна и уютна ежедневна визия. Идеален е и за офиса върху лека рокля или пола. А за по-специални случаи успешно може да се комбинира и с по-претенциозни материи и подходящи аксесоари.

Надяваме се, че вече се убедихте – връхна дреха или част от многопластова визия, според времето, повода и настроението ни, котиганът е универсално решение и задължителна част от гардероба на съвременната жена.

На снимките - някои от последните модели котиган, които IVKO предлага на взискателните си клиентки.